MANİSA / ALAŞEHİR - Ahmet Altan Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Müdürlüğümüz 1993-94 Eğitim-Öğretim yılında Alaşehir Şehitleri Anadolu Lisesi olarak İlçemiz Celal Şükrü Sayınsoy İlkokulu bünyesinde içinde   Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 04.08.1993 tarih ve 3586 sayılı yazıları ile eğitim ve öğretime açılmıştır. İlçemizin sevilen iş insanlarından Hayırseverimiz Ahmet ALTAN 2003 yılında okulumuz inşaatına başlanmış olup 2004 yılında tamamlanmıştır. İlçemiz Kurtuluş Mahallesi Baklacı yolu üzerinde bulunan okulumuz 2004 -2005 Eğitim-Öğretim yılında yeni binasında eğitim vermeye başlamıştır. Alaşehir Şehitleri Anadolu Lisesi olan ismi Manisa İl Milli Eğitim Komisyonunun 17 / 05 / 2005 tarih ve 200 / 4 no'lu kararı ile Ahmet Altan Anadolu Lisesi olarak  değiştirilmiştir. O tarihten sonra Eğitim-Öğretim hayatına Ahmet Altan Anadolu Lisesi olarak devam etmektedir. Ahmet Altan Anadolu Lisesi olarak bizler; okulumuz için belirlenmiş eğitim ve öğretim programını verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin yetenek ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmeti sunmak ve okulda öğrenmenin kalitesini arttırmak bulunduğu çevreye ışık kaynağı olabilmek saygı, hoşgörü ve mükemmelliği kendisine ilke edinerek eğitimde iyiyi, güzeli, doğruyu öğrencilerimize Ahmet Altan Lisesi kalitesiyle sunmak Alaşehir'de bir numara olmak için varız. Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentezler yapabilen gençlerin yetiştiği; bütün öğrencilerimizin, akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerimizin işbirliğiyle ilçemiz ve Türkiye genelinde "Başarılı ve Örnek Okul" olmaktır. Okulumuz halen 2 idareci 25 öğretmeni 481 öğrencisi ile eğitim-öğretim hayatına başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Yayın: 11.03.2013 - Güncelleme: 04.07.2022 12:45 - Görüntülenme: 3153